Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Φτερά και Πούπουλα...

Σάββατο πρωί. Ώρα 8. Βασιλίσσης Σοφίας. Εκλογικό παραλήρημα. Κομματοπερίπτερα παντού. Γιγαντοαφίσες μπουζουκόβιων ψηφοθήρ(ι)ων. Κενές. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεθάψεις τα βελάκια σου...!

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο. "Νέο" αίμα... Ζουράρις και Παπαθεμελής. Ενωμένες θα νικήσουν.
Πρώτα ο εργάτης ή ο (πο)λίτης ; Θεσμικά ερωτήματα.
Aleka + Alexis uber alles... Αέρας ανανέωσης και εκσυγχρονισμού...
Αέρας ;
Πνίγεσαι κι ο δρόμος γλιστρά από τα φέιγ βολάν.

Μέγαρο Μουσικής. Μετρό. Επόμενη στάση Μοναστηράκι. Ώρα 9.
Προσοχή στο κενό ρε...
Στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας ρε!
Βόλτα στην Ηφαίστου. Τα μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει ακόμη. Πίνεις την πρώτη γουλιά καφέ και χαζεύειες τον κόσμο. Παππούδια με λευκά πουκάμισα και τιράντες. Καβουράκια φορεμένα στραβά. Εύθυμα γιαγιάκια με πεδιλάκια και κόκκινα νύχια. Γέλια και φωτογραφίες.
Εδώ δεν βλέπεις αφίσες, μονάχα παλιές επιγραφές. Γιουσουρούμ.
Πίνεις κι άλλη γουλιά καφέ. Μυρίζει νεράντζι...

" Φτεράάάάάάάάάάάάάά΄....!".
" Ε, καλέ φτεράάάάάάάά....!".
Η Ε. σκάει στα γέλια.
" Καλέ, ο Αντρέας η φτερού...!".
Ο Αντρέας λοιπόν περνά μ' ένα καρότσι γεμάτο φτερά ξεσκονίσματος.

Ποιός αγοράζει φτερά ξεσκονίσματος εν έτει 2009 ;;!

Η Ε. γνωρίζει τον Αντρίκο τη Φτερού εδώ και 30 χρόνια. Αιώνιος πλάνητας του Μοναστηρακίου, μεταφέρει φτερά και πίπουλα. Κανονικά τούτη την εποχή θα έπαιρνε τη Μαμά του και θα πήγαιναν στην Αιδηψό με τα Καπη για τα μπάνια τους. Η κυρία Λέλα αποδήμησε εις κύριον τον περασμένο μήνα, αφήνοντας τον Αντρέα μόνο με τα φτερά του...
Ο παππούς ο Πρίγκηπας τον πέιραζε κάθε φορά που περνούσε απ΄το μαγαζί με τα υφάσματα.
" Αντρίκοοοοοο....έλα να ξεσκονίσεις τα τόπια!", του φώναζε.
Και εκείνος απαντούσε : " Αχ βρε παλιομασκαρά...θα σε..θα σε..θα σε γαργαλήσω μέχρι θανάτου!".
Και ο Πρίγκηπας γελούσε.
Σ' ένα μήνα θα πάρει κι αυτός τη Βασούλα του και μαζί με τους άλλους "νεανίες" θα κάνουν εξορμήσεις στα καλοκαιρινά τα θέρετρα.
Το πρωί ο παππούς θα πηγαίνει τους μακρινούς του περιπάτους. Πάντα μόνος. Θα αγοράσει αχνιστό ψωμί απ' το φούρνο της Γεωργούλας. Η Βασούλα θα έχει πονοκέφαλο. Θα την τραβήξει ως την παραλία. Εκείνος θα φορά πάντα τα πλαστικά του παπουτσάκια της θάλασσας. Βλέπεις οι αχινοί καραδοκούν. Εκείνος θα βουτήξει. Η θάλασσα κάνει καλό στην καρδιά λέει. Εκείνη θα βάλει τα ζουμπουρλά δαχτυλάκια των ποδιών της στο νερό και θα τον σιχτιρίσει για ακόμη μια φορά ,αφού το νερό είναι απελπιστικά κρύο. Θα τον περιμένει στο δωμάτιο και σίγουρα θα τη ν πιάσει μιά σκοτοδίνη. Μεσημεριανός ύπνος. Το βραδάκι θα φάνε λουκουμάδες με - ντόπιο πάντα- μέλι στα Νούφαρα. Έπειτα θα την πιάσει από το χέρι και θα τη γυρίσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Κάθε μέρα, επί ένα μήνα θα συμβαίνει το ίδιο...

Και εγένετο καλοκαίρι. Καλοκαίρι πυρετικό. Σε βρήκε με τα φτερά στραπατσαρισμένα απ΄το χειμώνα. Πηγαινέ τα στην μπαλωματού για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Τίναξε τα πούπουλα από πάνω σου. Πάρε κουβαδάκι και αντηλιακό και ξαμολήσου στις παραλίες...
Με σύμμαχο εσένα λοιπόν, τον Ανδρέα τον Παπανδρέου -που αναστήθηκε λόγω εκλογών- , την τιμημένη εργατιά και τους οικολόγους : ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ούτε ένα μπάνιο....σε γελάσανε κανείς δε θα χάσει τον ύπνο του...

Φτεράάάάά...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βικάρα είσαι θεά!!! Δεν έχω λόγια! Ποιος Τσαγκαρουσιάνος, ποιος Γεωργελές...! "Μετακόμοισε" το blog σου στην athens voice και από Σεπτέμβρη σε βλέπω με στήλη!

(Θα μου επιτρέπεις τολάχιστον να σε εκδίδω αυτόνομα κάθε 50 άρθρα-τεύχη?)

Αιώνιος θαυμαστής σου!

δ. (γνωστός και ως τυπούκειτος)

Ανώνυμος είπε...

άντε βρε δ.κι άρχισα να ανησυχώ..γίνεται ποστ χωρίς σχόλιο σου?!

Ανώνυμος είπε...

φτεράααα βικυ...φτεράααα, ανταλλαζουμε φτερά!

Ανώνυμος είπε...

θες κάτι που μας άφησαν χρόνους φέτος και οι δυό οι γιαγιάδες, θες κάτι η αναφορά στα κλασσικά πεδιλάκια (χρώματος λευκού η κρέμ) τα οποία χρόοονια φορούσαν με το που ανέβαινε η θερμοκρασία λίγο πάνω απ τους 26 βαθμούς κελσίου..ε πολύ συγκινήθηκα διαβάζοντας το ποστ.
τι σγουίφτερ και άλλα τεχνητά πράσινα άλογα..τη δουλειά που κάνεις με το φτερό ξεσκονίσματος την κάνεις με μεράκι.πώς αλλιώς μπορείς να ξεσκονίζεις τραγουδώντας ανέμελα (με μαντήλι/τουρμπάν για να μην ιδρώσεις) και να αποτελείς γραφική εικόνα; :)
Α. (συμφοιτήτρια)

Ανώνυμος είπε...

To na siginise me kati pou logo ilikias den eheis viosei para os makrinos paratiritis, simainei pos i o kallitehnis ehei poli talento, i vioneis tin apoliti sinaisthimatiki mizeria. I kai ta dio.
re viki se efharisto pou se diavazo.
kai pou se akouo.
kai pou eisai to V sto vade mas.

Ανώνυμος είπε...

η εθνίκη συνείδηση..έτρεξε με φορά προς τις κάλπες και όλοι οι υπόλοιποι τρέξαμε με φόρα να βούτηξουμε στα νερά της πιο κοντινής, καθαρής απο εθνικές συνειδήσεις παραλίας..
για λίγο αναπνεύσαμε..το καλοκαίρι φάνηκε να είναι κοντά..η μητρόπολη χαιρετά τα παιδιά της και εκείνα δεν την αναγνωρίζουν..
όλα αλλάζουν, ακόμα και οι εθνικές συνειδήσεις..
Ι.

Ανώνυμος είπε...

Ας τινάξουμε λοιπόν την σκόνη που έχει καθίσει πάνω μας, εν ανάγκη μπορούμε να την φτεροκοπήσουμε, αν και προτιμώ τα μπάνια!

Καλό καλοκαίρι αλεπούδι!