Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Κοντροσόλ Στο Χάος

Ντάξει το ΄ξερε πια πως είχε φάει γερό κόλλημα με την πάρτη του. Έκανε και ψυχανάλυση μήπως και μετριαστεί εντός της αυτός ο χαοτικός συναισθηματικός σωρός. Αρχίδια. 'Έχετε, λέει, ανάγκη ν' αποτινάξετε το πατρικό πρότυπο που όλα αυτά τα χρόνια της νιότης σας επεσκίασε τη ζωή σας, γι' αυτό και τώρα ελκύεστε από άτομα της άλλης όχθης. Και τι σκατά είναι αυτή η άλλη όχθη; Απάντηση δεν πήρε. Πήρε όμως το μηχανάκι της και κατευθύνθηκε και 'κείνο το πρωινό της Τετάρτης στο καφενείο. Θα ήταν εκεί. Σίγουρα. Πάντα ήταν εκεί. Αν ήταν τυχερή θα τον πετύχαινε στο σημείο του ρητορικού του οίστρου.
Έτσι είχαν τα πράγματα. Μήνες τώρα αυτή η ιστορία. Εκείνη, μέρα παρά μέρα στο καφενείο, στο τραπέζι της γωνίας, να τον χαζεύει για ώρες. Εκείνος, ίσως να μην την είχε προσέξει. Ποτέ.
Πράγμα περίεργο, αφού -ομολογουμένως- επρόκειτο για μια γυναίκα σπάνιας ομορφιάς. Μελαχρινή, με πελιδνό πρόσωπο και μακριά πόδια. Εκείνος ήταν ασχημότατος. Διέθετε ένα ενιαίο φρύδι που συνδυαζόταν άψογα με τις τρίχες της μύτης και των αυτιών του. Στρογγυλά μυωπικά γυαλιά, τα οποία στερεώνονταν στη γαμψή μύτη του. Φαβορίτες και μαύρη καπαρντίνα.
Ο πόθος της γι' αυτόν μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Κάθε φορά που τον αντίκριζε οι παλάμες της ίδρωναν, το στόμα της στέγνωνε και την έπιανε λόξυγγας.
Αυτήν τη συγκεκριμένη Τετάρτη, κάθισε στο τραπέζι της, παρήγγειλε τον ελληνικό της καφέ, άναψε το σέρτικο και περίμενε αναψοκοκκινισμένη.
Εκείνος, φόρεσε τα γυαλιά του και απευθυνόμενος στο σκύλο που τεντωνόταν δίπλα του, ξεκίνησε.

Κάθε άνδρας αγαπάει μόνο μια φορά στη ζωή του. Αυτή είναι η γυναίκα με την οποία έκανε για πρώτη φορά ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη, έστω κι αν είναι πόρνη επί πληρωμή, κι ας πήγε μόνο μια φορά σ' αυτήν . Αυτό ισχύει κι ας μην τη σκέφτεται καθόλου στη ζωή του. Τα ανωτέρω είναι απόλυτα. Σχετικό όμως είναι το θέμα ως προς τις γυναίκες. Δηλαδή μερικές γυναίκες αγαπούν μόνο μια φορά (τον άνδρα με τον οποίον έχουν για πρώτη φορά ολοκληρωμένη σεξουαλική σεξουαλική πράξη). Άλλες γυναίκες αγαπούν μόνο μια φορά -κάποιον άλλο μετά απ' αυτόν που για πρώτη φορά είχαν ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση. Άλλες πάλι δεν αγαπούν μόνο μια φορά στη ζωή τους, αλλά πολλές. Τέλος, άλλες δεν αγαπούν καμία φορά στη ζωή τους πραγματικά.*

Eκείνη, τον πλησίασε. Κόλλησε τα κόκκινα χείλη της στο αυτί του.

Εγώ είμαι από ΄κείνες που δεν αγαπούν καμία φορά στη ζωή τους πραγματικά. Σήμερα όμως θέλω να ξεκουράσω τη γλώσσα μου πάνω στη δική σου. Να γείρω το κεφάλι μου στον ώμο σου, καθώς θα σημειώνονται θανατηφόρες εκρήξεις ανάμεσα στα πόδια μου. Θέλω να μου σφίξεις το χέρι μέχρι να μυρμηγκιάσει, καθώς το ραδιόφωνο θα παίζει Στελλάκη Περπινιάδη. Να με πας μέχρι το κρεβάτι μου και να με κοιμίσεις, ψιθυρίζοντάς μου με την μπάσα καυλερή σου φωνή τη λίστα της λαϊκής. Δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να με γαμήσεις, αλλά σίγουρα λαχταρώ να με κοιτάς ίσα μες στα μάτια, την ώρα που τα δάχτυλά μου θα 'ναι μέσα μου. Έλα να ζήσουμε μια 24ωρη πορνογραφική νουβέλα, έκφυλε πλάνητα των ονειρώξεών μου!

Εκείνος, άναψε ένα σέρτικο απ' τα δικά της και κάρφωσε το βλέμμα του στη φωτογραφία του Πλαστήρα στον απέναντι τοίχο. Μετά από 3ώρες σιωπής, εκείνη τη βροχερή Τετάρτη, τη φίλησε.
Και σαν οι γλώσσες τους ν' αυτονομήθηκαν συνεχίζοντας αεικίνητες στο κολασμένο χάος του διηνεκούς.
*Θεόδωρος Α. Τσίρος, Παροιμίες και ζωή, Αθήνα, 1983

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό θέλω να είναι το τελευταίο σχόλιο που γράφω στο μπλογκ σου.

μην ψάχνεις πια την αποδοχή μου.

την έχεις ολόκληρη

και προτιμώ αντί να σ'το γράφω

να σ'το δείχνω

σε φιλώ για πάντα

δ.

Nakahara Sunako είπε...

sin tus comentarios el blog no será lo mismo.
¡qué lástima!
no me olvidas compañero.
hasta la proxima vez.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν μου λείπεις λιγότερο ή περισσότερο όταν διαβάζω τα κείμενα σου
Βασικά δεν θέλω να πω ακριβώς αυτό
Θέλω να πω κάτι πολύ περισσότερο και πολύ λιγότερο
Απλά θέλω να πω κάτι
Θεωρητικά δηλαδή θα μπορούσα να κάνω και αναπάντητη
ή να αφήσω ένα σχόλιο με το όνομα μου μόνο
Λέω να τελειώσω εδώ το αντικοινωνικό μου παραλήρημα
Απολαμβάνω κάθε γραμμή
Αθηνά