Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η νόσος Pica-Boo

Pica-Boo: Η νόσος Pica-Boo αποτελεί ένα περίεργο φαινόμενο, το οποίο προκαλεί στον ασθενή την ανάγκη να καταναλώσει μη φαγώσιμες εικόνες και συναισθήματα αντί φαγητού. Λέγεται ότι προκαλείται από έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο ανθρώπινο σώμα και αβάσταχτης μονοτονικής μοναξιάς. Μερικά απ’ τα συμπτώματα που έχουν παρατηρηθεί στους φέροντες και στις φέρουσες τη νόσον είναι αρρυθμίες, σπιθίζοντες οφθαλμοί, παλλόμενα μηνίγγια κ.ά. Έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά παγκοσμίως. Οι ειδικοί δεν βρήκαν πραγματική αιτία πρόκλησης της νόσου, ούτε τη θεραπεία της.

Οι 3 ανεξήγητες περιπτώσεις της νόσου Pica-Boo, για τις οποίες η παγκόσμια ιατρική κοινότητα σηκώνει τα χέρια ψηλά, παρακολουθώντας τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και φυσικά εμβρόντητη και συγκλονισμένη:

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Χουάρεθ του Μεξικού, το 1901. 'Όταν ο δον Χοσέ Αραμπάλ Δεμαραβεγιόσο συνάντησε στην κεντρική πλατεία την εκπάγλου καλλονής Αντόνια Φερμίνα Δάσα Σεγούνδα, η οποία συνόδευε την υπεραιωνόβια γιαγιά της Κάρμεν Μαουρίτσια Δάσα στον καθιερωμένο απογευματινό της περίπατο. Φήμες θέλουν τον Χοσέ Αραμπάλ Δεμαραβεγιόσο να γονατίζει μπροστά στην Αντόνια Φερμίνα Δάσα Σεγούνδα καθώς τα μάτια του ανέβλυζαν σπίθες. Μια σπίθα έκαψε τη δεξιά ράντα του πάλλευκου αραχνοϋφαντου φορέματος της ζουμερής Μεξικάνας, αποκαλύπτοντας τον υπέροχο γυαλιστερό της ώμο. Στο αντίκρισμα του αριστουργηματικού αυτού ώμου ο Χοσέ Αραμπάλ Δεμαραβεγιόσο, έχασε το μυαλό του. 'Άρπαξε στην θεόρατη αγκαλιά του την Αντόνια Φερμίνα Δάσα Σεγούνδα, καθώς ο πόθος του έκαιγε τα σωθικά και η υπεραιωνόβια Κάρμεν Μαουρίτσια Δάσα τον πήρε στο κατόπι με την μαγκούρα. Με ένα πήδημα καβάλησε, κρατώντας πάντα στην αγκαλιά του το κορίτσι, τον Ψαρή, το μαύρο άλογο που έστειλε ειδικά γι' αυτόν στη Χουάρεθ ο μπαρμπα-Βαγγέλας από τα Βαλαντούρια της Λέσβου. Ο Χοσέ Αραμπάλ Δεμαραβεγιόσο και η Αντόνια Φερμίνα Δάσα Σεγούνδα χάθηκαν για πάντα μέσα στο πύρινο λιόγερμα. Λένε πως κάθε αύγουστο όταν ο ήλιος ετοιμάζεται να δύσει η κεντρική πλατεία της Χουάρεθ πλημμυρίζει από τους αναστεναγμούς τους, γεγονός που ανεβάζει κατά πολύ την πίεση της υπεραιωνόβιας Κάρμεν Μαουρίτσια Δάσα.

Η δεύτερη περίπτωση έλαβε χώρα στην πολιτεία της Γιούτα και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Μπήβερ, όπου λέγεται πως ο Μπρίγκαμ Γιάνγκ οδήγησε τους πρώτους μορμόνους πιονέρους το 1866.΄Ένα πρωινό του αυγούστου του 1917 ο Μάθιου Ράνταλ, ετών 27, κίνησε να ποτίσει τα χτήματά του, που βρίσκονταν δίπλα στο χτήμα της χήρας 'Ελενορ Τζέικομπς, ετών 67. Ο Μάθιου Ράνταλ βρήκε την 'Έλενορ Τζέικομπς να κάθεται ήρεμη στην κουνιστή πολυθρόνα της αυλής της, κομμάτι ιδρωμένη από την πρωινή αυγουστιάτικη ζέστη, μασουλώντας μια ώριμη άλικη τομάτα δικής της καλλιέργειας. Οι χυμοί της τομάτας έρεαν ανάμεσα απ’ τα κενά της μασέλας της 'Έλενορ Τζέικομπς βάφοντας κόκκινη την κουφετί νυχτικιά της. Στη θέα της ιδρωμένης 'Έλενορ Τζέικομπς ο Μάθιου Ράνταλ έγινε πιο κόκκινος κι από την ώριμη άλικη τομάτα. Τα μαύρα του μάτια πέταξαν σπίθες. Μια από αυτές έκαψε τα μπροστινά κουμπιά της αέρινης νυχτικιάς της 'Έλενορ Τζέικομπς, αφήνοντας ν’ αποκαλυφτεί το αριστερό της στήθος. Μόλις αντίκρισε το λευκό ξεφούσκωτο πεσμένο στήθος της, ο Μάθιου Ράνταλ θόλωσε. Οι ξανθοί κρόταφοί του πήραν φωτιά. Οι παλάμες του ίδρωσαν. Τα κουμπιά του τζην του άρχισαν να σπάνε ένα προς ένα και να εκσφενδονίζονται στον αέρα με αποτέλεσμα να χτυπήσουν την 'Έλενορ Τζέικομπς στο ρυτιδιασμένο της μέτωπο. Ο Μάθιου Ράνταλ σήκωσε την 'Έλενορ Τζέικομπς στην αγκάλη του, σπάζοντας με λύσσα την ξύλινη κουνιστή πολυθρόνα. Πέταξε την 'Έλενορ Τζέικομπς στο νοτισμένο χώμα της αυλής και έσκισε βίαια τη νυχτικιά της. Η 'Έλενορ Τζέικομπς από την ταραχή παραλίγο να καταπιεί τη μασέλα της. 'Εκείνη προσπάθησε να φωνάξει, μα ο γεροδεμένος Μάθιου Ράνταλ της βούλωσε το στόμα με μια άλλη τομάτα –όχι και τόσο ώριμη-. Η 'Έλενορ Τζέικομπς παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις ορέξεις του Μάθιου Ράνταλ και στην όχι-και-τόσο-ώριμη-τομάτα. Οι φλέβες του σκληρού πούτσου του Μάθιου Ράνταλ κόντευαν να εκραγούν καθώς μπαινόβγαινε μέσα στο γηραλέο αιδοίο της 'Έλενορ Τζέικομπς. Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε για μήνες και καθώς η πάθηση του Μάθιου Ράνταλ δεν έλεγε να ιαθεί παντρεύτηκε στο δημαρχείο του Μπήβερ, την 'Έλενορ Τζέικομπς. Φήμες θέλουν το ζευγάρι να αποκτά έναν όμορφο, μα γερασμένο γιό, ονόματι Τζέραλντ Ράνταλ ο δεύτερος, ένα χρόνο αργότερα.

Το τρίτο και τελευταίο περιστατικό της μυστηριώδους αυτής νόσου καταγράφηκε στην τοποθεσία Ρετσινόλακκος της βόρειας Εύβοιας, εν έτει 1981. Η Μαρίκα Κορομπίλη, ετών 45, χήρα του αείμνηστου Πολύκαρπου Κορομπίλη και μητέρα 2 αγοριών 19 και 22 αντίστοιχα, ένα ζεστό απομεσήμερο του αυγούστου έπιασε να καθαρίζει φασολάκια κάτω από τον ίσκιο μιας ελιάς στο περιβολάκι της. Την κομβική εκείνη στιγμή διέσχισε την ξύλινη πόρτα του περιβολιού η νέα της γειτόνισσα, η Βαλάντω Μουστοξύδη, ετών 30. Στη θέα της μελαχρινής και ζουμπουρλής ομολογουμένως Βαλάντως Μουστοξύδη, η Μαρίκα Κορομπίλη αναρίγησε και έκοψε τον αριστερό της αντίχειρα με το μαχαίρι για τα φασολάκια. Αίφνης η χήρα πέταξε την πλαστική λεκάνη με τα φασολάκια και το φονικό μαχαίρι και με το ματωμένο της δάχτυλο ακούμπησε τα σαρκώδη χείλη της Βαλάντως Μουστοξύδη. Μια παχύρευστη πύρινη λευκή λάβα άρχισε ν' αναβλύζει από το λαίμαργο αιδοίο της αναστατωμένης χήρας. Τα φλογισμένα μάτια της Μαρίκας Κορομπίλη εκτόξευαν σπίθες. Μια από τις σπίθες έκαψε το λάστιχο που συγκρατούσε τη βαμβακερή φουστίτσα της Βαλάντως Μουστοξύδη, φανερώνοντας τους σοκολατένιους μηρούς και τους λαχταριστούς γοφούς της. Η Μαρίκα Κορομπίλη γονάτισε μπροστά στην κοπέλα, φιλώντας μανιασμένα τα γυμνά μέλη του κορμιού της. Η Βαλάντω Μουστοξύδη αναστέναξε τόσο παθιασμένα με αποτέλεσμα να ερεθίσει το καναρίνι, το οποίο αυτοκτόνησε κρατώντας την αναπνοή του μες στο κλουβί. Οι δύο γυναίκες χάθηκαν η μια μέσα στην άλλη κάτω από την ελιά του περιβολιού. Φήμες λένε πως οι χυμοί των κορμιών τους πότισαν το χώμα του περιβολιού με αποτέλεσμα να αποκτήσει βλάστηση τύπου ζούγκλας. Οι δύο γυναίκες περιπλανώνται αέναα μέσα στο λιλιπούτειο δάσος του Ρετσινόλακκου. Οι ηδονικές κραυγές τους αντιλαλούν μες στα πηγάδια του χωριού, προκαλώντας κρίσεις πανικού στους ηλικιωμένους περίοικους. Πληροφορίες θέλουν τους δύο γιούς της Μαρίκας Κορομπίλη να μην επιθυμούν να τη δουν ούτε ζωγραφιστή.

2 σχόλια:

figments είπε...

Αυτό που μόλις διάβασα δε θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Let me know αν καταγραφεί και 4ο κρούσμα.. ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν..όβερ.

lounti είπε...

otan h soultana bentouzini gnorise to erotiko xtapodi ths..vol.3
keep up the good job,miss kolaristo poukamiso(bazo ta gualia se kathe pethera me summaxo panta to utube)