Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

peridinisi

Περπατούσαν πλάι πλάι. Αυτή. Αυτός. Πλάι πλάι περπατούσαν. Αυτός. Αυτή. Ο ένας δίπλα στην άλλη. Εκείνη πάντα στ' αριστερά του. Τα μανίκια των μπουφάν τους ακουμπούσαν. Ακουμπούσαν τα μανίκια των πανωφοριών τους, γιατί προχωρούσαν δίπλα δίπλα. Και άφηναν πίσω τους ραγισμένες βιτρίνες. Και άφηναν πίσω τους βραχνιασμένους αγιοβασίληδες. Και άφηναν πίσω τους συναχομένες διπολικές αρκούδες. Και άφηναν πίσω τους νεφροπαθείς ωρολογοποιούς. Και άφηναν πίσω τους καμένα ενεχυροδανειστήρια. Και άφηναν πίσω τους τον υστερικό βόμβο της πόλης. Και άφηναν πίσω τους τον εκσυγιαντικό βόμβο της πόλης. Και άφηναν πίσω τους την πόλη. Και'κείνος την άφησε να βάλει την κρύα παλάμη της στην τσέπη του. Εκείνη έβαλε το παγωμένο χεράκι της στην τσέπη του, επειδή αυτός την άφησε να το κάνει. Ο ένας δίπλα στην άλλη προχωρούσαν. Ρουφούσαν ρυθμικά τις μύτες τους. Εκείνη βρισκόταν πάντα στ' αριστερά εκείνου. Τα μανίκια των μαύρων πανωφοριών τους τρίβονταν, αφού περπατούσαν πλάι πλάι. Εκείνος δεν την κοιτούσε. Εκείνος ήκσερε πως εκείνη περπατούσε σιμά του. Τη μύριζε. Προχωρούσαν πλάι πλάι και 'κείνος τη μύριζε. Τα μποτάκια της έκαναν τακ τακ πάνω στο πεζοδρόμιο. Εκείνος άκουγε το τακ τακ από τα μποτάκια της πάνω στο βρεγμένο πεζοδρόμιο. Δίπλα δίπλα περπατούσαν. Εκείνος γλίστρησε όταν ένα φτερωτό εγώ μπήκε στο μάτι του. Και έπεσε. Εκείνη τον σήκωσε. Και προσπέρασαν 2 παρφουμαυρισμένες θείες. Και προσπέρασαν ένα ζητιάνο που κρατούσε σφικτά τον καθετήρα του. Και προσπέρασαν 6 μάρτυρες του ιαχωβά. Και προσπέρασαν το φάντασμα του Δήμου Σταρένιου που τους έβρισε στα γερμανικά. Και προσπέρασαν 33 οικολόγους, 2 νιχιλιστές και 4 ζαρντινιέρες. Προχωρούσαν πλάι πλάι. Εκείνη δεν τον κοιτούσε. Εκείνη ήκσερε πως εκείνος προχωρούσε δίπλα της. Και η παλάμη αυτής ίδρωσε μέσα στην τσέπη αυτού. Μέσα στην τσέπη εκείνου ζεστό ήταν πια το χεράκι της. Βάδιζαν δίπλα δίπλα. Αυτός. Αυτή. Ο ένας πλάι στην άλλη προχωρούσαν. Αυτή. Αυτός. Το κίτρινο τρόλλευ σταμάτησε μπροστά τους. Μπροστά στα γεμάτα υγρασία μάτια τους έκανε στάση το κίτρινο τρόλλευ. Εκείνοι ανέβηκαν. Και το κίτρινο τρόλλευ κσεκίνησε. Το κίτρινο τρόλλευ κσεκίνησε. Κσεκίνησε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ύστερα από ένα περίπου άπειρο πλήθος παλινδρομήσεων γύρω από την αφετηρία και το τέρμα τους, αποκοιμήθηκαν στη γαλαρία. Νωρίς το ξημέρωμα και με την τσίμπλα στο μάτι απάντησαν οι παντοτινά απένταροι εραστές το κάτασπρο πρόσωπο του σαπρού καθωσπρεπισμού. "Τα εισιτήριά σας παρακαλώ!" Δεν ασχολήθηκαν πάνω από 5 δευτερόλεπτα και ξανάρχισαν τα πήγαιν-έλα με αμείωτη έκσταση. "Ένσταση!" διαμαρτυρήθηκε η γριούλα της μπροστινής καρέκλας, διακατεχόμενη ενδεχομένως από ανεξήγητη ζήλεια.

Ανώνυμος είπε...

to dixws allo i gria eskase ap ti zilia tis. enas pappous kremamenos ap to xerouli tou trollei, s ena apotomo frenarisma epese panw sto tourlwto kwlaraki tis grias prokalwntas tis rigi euxaristisis kai eksontwtikis parakrousis. oi pantotina apentaroi erastes paradothikan sta ruthmika pigain-ela, afou prwta eksakontisan mia megaloprepi roxala sto kataspro proswpo tou saprou kathwsprepismou.

kalamogdartis είπε...

http://xastetoulaxistoneikosikilaseoktomeres.blogspot.com/